top of page
Er zijn op dit moment geen geplande evenementen

Persoonlijk aanbod

Een opstelling op zich is al super speciaal en persoonlijk, dus extra belangrijk dat mijn aanbod dat ook is!

25-01-2023-2.JPG

Op aanvraag

Heb je zelf een groep mensen bij elkaar? Bijvoorbeeld coach klanten, collega's, vrienden of een mannencirkel. Benader mij en we plannen een avond, ochtend of dag die perfect bij JOUW groep past!

25-01-2023-9.JPG

1 op 1

Werk je liever 1 op 1 met mij of een andere begeleider dan kan dat! We gaan dan samen jouw opstelling doen aan de hand van poppetjes, papiertjes en meer!

25-01-2023-3.JPG

Jongeren avonden

En Natuurlijk kan je ook aanschuiven bij 1 van de avonden die ik zelf organiseer! Deze zijn specifiek voor jongvolwassenen en jongeren. Het is de perfecte plek om in aanraking te komen met het werk!

Stempelkaart!

Vaker voor minder!

Wat zijn (familie) opstellingen?

Familie opstellingen zijn een manier inzichten te verkrijgen over jezelf. Het is één van de wijzen waarop het systemisch werk wordt beoefend. Wat houd dit allemaal precies in? En wat kan het voor mij betekenen? Lees verder!

Wat is systemisch werk?

Systemisch werk Is een manier van kijken, denken en helpen die totaal verschilt van elke andere therapie, hulp of coach vorm. Het leert ons namelijk waarom we doen zoals we doen. Het is ontwikkeld door Bert Hellinger.
Hellinger was Psychotherapeut, filosoof en theoloog.
Op bezoek bij een Afrikaanse stam kwam hij tot een inzicht dat de grond zou leggen voor het systemisch werk:
deze stammen kenen geen trauma door de verbondenheid van de stam, familie en voorouders.

 

Wat heb ik er aan?

Het systemisch werk gaat er vanuit dat overal waar mensen zijn dynamieken bestaan (de dynamiek van ouder-kind bijvoorbeeld). Deze dynamieken vormen samen een veld. Precies dat veld is waar wij mee werken tijdens de opstellingen! 
Ieder mens is afkomstig uit een deel van dit veld. Namelijk jouw gezin van herkomst of biologische familie! Je kunt dit, samen met je opvoeding zien als jouw basis. De basis van waaruit jij leert omgaan met "het veld". 
Als jij thuis bijvoorbeeld hebt geleerd dat ouders streng zijn, zal dat invloed hebben op elke situatie waar jij in aanraking komt met de dynamiek "ouder".
Zo legt jouw thuissituatie, ook wel jouw "familiesysteem" de basis voor hoe jij met menselijke dynamieken omgaat. Dit kan thema's betreffen van mannelijkheid tot onzekerheid, en van vrouwelijkheid tot perfectionisme.

Familie opstellingen

Nu je een idee hebt van systemisch werk en de herkomst van opstellingen hoor ik je denken "maar wat zijn (familie) opstellingen precies?

Tijdens een opstelling ga je inzicht verwerven, door contact te maken met het veld (voor sommige mensen spirit). We achterhalen wat de bron is van waarom jij doet zoals je doet. Je komt oog in oog te staan met de patronen van jezelf en je familie. Soms zijn deze patronen bevorderlijk voor jouw persoonlijke ontwikkeling, meestal niet. De enige manier om dan echt verandering te weeg te brengen is door echt te snappen hoe de situatie is ontstaan. 
Dit doen we door een fysieke representatie op te stellen van de dynamieken in een familiesysteem. Meestal zijn dit mensen uit de groep, maar werk je 1 op 1 kan de begeleider ook poppetjes of papiertjes gebruiken.

Even concreet! Hoe ziet een avond er uit?

Een avond gaat als volgt, Wanneer iedereen binnen en geland is doen we een deel rondje. Hoe zit je er bij? Vervolgens bepalen we als groep wiens vraag opgesteld zal worden. De begeleider zal dan samen met deze persoon gaan onderzoeken welke familieleden, overtuigingen en concepten een rol spelen in het vraag stuk.
Zodra dit duidelijk is worden er mensen uitgekozen om de mensen en aspecten te representeren. 

Zodra deze mensen gekozen zijn, en hebben ingestemd stappen zij het veld in ( de ruimte midden in de kring van mensen). Hier volgen zij de beweging van hun intiutie om de dynamiek fysiek te tonen. Vervolgens volgen de representanten de beweging van het veld. Onder begeleiding natuurlijk. Emoties stromen, inzichten vallen en patronen worden doorbroken.
Het klinkt onwerkelijk. Dat weet ik. Want dat is het ook. 

Familieopstellingen zijn meestal in een groep. In de groep zijn enkelen die een vraagstuk behandelen. De rest van de mensen is er om representant te staan, te verbinden en supporten! Bij de opstellingen die ik organiseer wordt NIET van te voren bepaald wiens vraag er word behandeld. Dit mag in het moment zelf ontstaan. Ook wanneer je zelf geen vraag in brengt regent het de hele avond inzichten. Omdat elke dynamiek die bloot wordt gelegd er 1 is die je kan reflecteren op je eigen leven! Wanneer je representant staat kan je dus net zo veel hebben aan de de opstelling als wanneer je de vraag inbrengt!

bottom of page